Efter Hørgårdens modernisering:

DEN GRIMME ÆLLING ER BLEVET EN SMUK SVANE

Hørgårdens bestyrelse var repræsenteret ved: bagest Finn Andersen, siddende fra venstre Jørgen Segall, Lise Thorsen, Svend-Erik Christiansen og Torben Jensen. (Foto: Per Bengtson).

Smil, klap og hurra-råb ved den store åbningsfest

  • Da jeg i 2012 blev formand for Hørgårdens Plejecenter, var det i sandhed ikke en skønhedsåbenbaring, for det var gamle trætte bygninger, men det er jo gået ligesom med den grimme ælling – der bliver en smuk svane, sagde Svend-Erik Christiansen, da han den 25. september holdt åbningstale på det ny-renoverede Hørgården Plejecenter på Amager.

Svend-Erik Christiansen fortalte, at den samlede modernisering, der er gennemført i tre etaper, har kostet næsten 500 mio. kr.

Respekt og varme

Også sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling var begejstret for de nye bygninger, de lyse lokaler, altanerne og ikke mindst de rummelige badeværelser.

  • Her er skabt så fine huse og et stort, smukt udeareal, der alt sammen kan være med til at danne rammen om det gode ældreliv. Nu er det helt tydeligt, at dette plejecenter har fokus på sport og leg både ude og inde – det bliver et dejligt sted både at bo og arbejde. Borgmesteren understregede ligeledes, at stemningen på Hørgården er karakteriseret ved et varmt og respektfuldt forhold mellem beboere og personale.

Attraktivt plejecenter

Centerchef Vibeke H. Christensen frydede sig over, at den kæmpestore modernisering nu er slut, og hun takkede både beboere og personale for stor tålmodighed i ombygningsfasen. Nu kan vi for alvor få vores profil ”sport og leg” i gang for fulde omdrejninger, understregede hun.

Nu er Hørgården et af de smukkeste plejecentre i København, og det er vi SÅ glade for, sagde centerchef Vibeke H. Christensen.
Den officielle åbning af det renoverede Hørgården blev foretaget af sundheds-og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling, der klippede den røde snor over.