Juni 2018 – BRYGGERGÅRDEN

Lejlighederne er den trygge ramme om livet på Byggegården.

Personalets ansvar at beboerne er velbefindende

 Bryggergården er et plejehjem for mennesker, der lider af alkoholrelateret demens.

Lige nu bor der 28 mænd og 12 kvinder.

Beboerne på Bryggergården bor længere tid på plejehjemmet end på mere ”almindelige” plejehjem. Den beboer, der har boet længst på Bryggergården, har boet her i 20 år.

  • Beboerne er yngre end plejehjemsbeboere traditionelt er, fortæller forstander Bo Pedersen, der har arbejdet på Bryggergården i 16 år.
  • De, der bor her, har til tider levet et hårdt liv med meget alkohol. De var misbrugere, før de kom her, og de er også misbrugere, når de bor her. Når beboerne flytter ind, tager vi udgangspunkt i deres aktuelle levevis og med det misbrug, de har. Vores vigtigste opgave er, at skabe en god relation til beboerne. Nogle er holdt op med at drikke, mens andre fortsat drikker. Og vi presser dem heller ikke til at holde op med at ryge.
  • Mange af beboerne har levet et hårdt liv på gaden, de har sovet på bænken, og som misbrugere kommer de fra et ekstremt stresset liv. Når de kommer på Bryggergården, prøver vi at skabe tryggere omgivelser, så de kan få et roligere liv, hvor de ikke skal kæmpe sig igennem fra dag til dag. Denne ro og tryghed resulterer ofte i, at de drikker mindre end tidligere.

Specialiseret personale

  • Her på Bryggergården kan beboerne godt være rå og kontante i deres kommunikation. De bruger det sprog, de har været vant til, og de giver svar på tiltale, hvis noget ikke passer dem. Det kan jeg godt li’, siger Bo Pedersen, men det er klart, at det stiller helt særlige krav til de 45 ansatte, der skal være fagligt kompetente og kunne lide de mennesker, der bor her. Samtidig skal der vedvarende være stort fokus på det psykiske arbejdsmiljø, og de belastninger medarbejderne udsættes for.
  • De mænd og kvinder, der bor her, har som udgangspunkt ikke den store tillid til samfundet. Deres liv har været præget af mistillid, og det er vores pligt, vores ansvar – vores allerfornemste opgave – at sørge for, at hver eneste beboer opnår den største grad af velbefindende hver eneste dag!

På spørgsmålet om, hvordan livet på Bryggergården mon ser ud om ti år, siger Bo Pedersen, at han håber, ” vi kan give beboerne endnu bedre tilbud, der kan understøtte et bedre liv for dem. Alle mennesker har forventninger til et fremtidigt liv. Det har beboerne på Bryggergården også, og selv om de ikke har været i stand til at skabe det, de måske drømte om, så skal vi gøre ALT for at de oplever størst mulig velbefindende.”

www.bryggergaarden.dk/

Vi hjælper beboerne med at skabe en almindelig hverdag, fortæller forstander Bo Pedersen.
Terapeuter fra det nærliggende sundhedshus kommer og træner med beboerne i motionsrummet.