Ældreminister Thyra Frank besøger Rundskuedagens Plejecenter

Fredag den 2. juni 2017 besøgte Ældreministeren Rundskuedagens Plejecenter på Vesterbro. Ministeren havde selv ved et møde med repræsentanter fra Selveje Netværket udtrykt sit ønske om at komme på besøg i marken og m.h.t. plejehjem vil hun meget gerne besøge Rundskuedagen, der er profilplejehjem for madentusiaster.
Ministeren blev modtaget af forstander Jette Pedersen der bød velkommen og viste rundt på centeret. Rundvisningen startede i aktivitetscentret, der er et vedligeholdende tilbud til borgere i området. Thyra Frank fik hilst på mange og gik rundt og talte interesseret med borgerne i aktivitetscentret.

Ministeren var dog tydeligt forundret over kommunens planer om at lukke dette velfungerende aktivitetstilbud, som netop henvender sig til svagelige ældre borgere med stort behov for tryghed og nærhed, som de kun kan få på et lille sted.
Derefter gik turen til 2. sal for at se en afdeling. Også her var der stor aktivitet i den fælles opholdsstue med sang og dans.

Endelig gik turen til 5. sal, som er taget på plejecenterbygningen. Her er der indrettet en dejlig terrasse med ”grønt græs” på gulvet, borde, stole og bænke, der bruges meget af husets beboere. Men det er jo et plejehjem for madentusiaster og køkkenet har en økologiprocent på noget over 90, så hvad kan være mere naturligt end at der også her en fin krydderurtehave. Og så som det helt fantastiske er der i den ene ende af terrassen indrettet et hønsehus, hvor 5 høns går rundt og hygger sig, bliver passet af beboerne og lægger 4 æg dagligt. Mon der er andre steder i København, hvor der b or høns på 5. sal.

Så var det køkkenets tur. Og ministeren var fuld af beundring over den store egenproduktion. Her bliver parteret hele grise og halve køer. Der ryges skinker, fisk og andre gode sager. Hver morgen dufter huset af nybagt brød og duften fra madlavningen trænger let ud i opholdsarealerne i stueetagen. De to kokke, som nu har været ansat 10 år på centret, fik også lejlighed til at fortælle, at de leverer mad hver dag til Plejehjemmet Absalonhus og til dette formål satte det jo ligesom prikke over i’et, at madleverancen sker på cykel, idet der i forhallen ved siden af rickshawen holdt en lidt christianiacykel, der i stedet for plads til 2 passagerer har 4 flamingokasser monteret.

Besøget sluttede med en rundbordsdrøftelse/­snak, hvor ministeren udtrykte sin rigtig store begejstring for ånden på plejecentret, de hyggelige og smukke omgivelser og den helt igennem hjemlige atmosfære.

ÆldreministerenRundskuedagen020617 .pdf